Ren Blog

Ren Blog

---

Denne blog handler om skoledrift, målstyring, god undervisning og meget andet.

Mest af alt er det en kanal, hvorigennem jeg kan få afløb for mine holdninger på området.

Og måske bliver du som læser også inspireret til at tænke videre over, hvordan skoledrift kan gøres bedre.

Ren Blog - hvem er jeg?

LæringsmålPosted by Daniel Bachmann Thu, December 01, 2016 13:36:30

Så er det snart jul. Og som en anden julemand har jeg besluttet mig for at dele ud af alle mine meninger om skole, undervisning og meget andet.

Det er jo dejligt med gaver, tænker I. Men jeg må skuffe jer med det samme: Som med den rigtige julemand kan I heller ikke bytte mine gaver. I er dog meget velkomne til at give mig gaver ved at kommentere på mine udgydelser.

Jeg starter denne blog lidt blødt med at fortælle om mig selv. Jeg er cand.mag. dansk og samfundsfag fra Aalborg Universitet. Så jeg ved en masse om modernisme, arbejdsmarked og gruppearbejde.

Jeg har været efterskolelærer på en skole, der er gået konkurs, været konsulent på Akkrediteringsinstitutionen, der snart skal udflyttes til Holbæk (hvor der ikke længere er nogen uddannelsesinstitutioner), og nu er jeg ekstern underviser på Metropol, der lige har afskediget 10 % af de ansatte.

Så jeg kender til op- og nedturene inden for skole- og undervisningsverdenen. Men det er nu ikke de mere materielle omstændigheder, der interesserer mig mest. De er såmænd vigtige nok, absolut. Men jeg mener, at der foregår et endnu vigtigere og mere graverende skred i den danske uddannelsessektor lige nu. Ja, faktisk har det stået på i en del år.

Jeg taler om skredet fra en skoleverden præget af vidensorienteret undervisning med den engagerede lærers fokus på kundskaber og dannelse til en uddannelsesverden hvor der måles, vejes, målsættes, læringssynliggøres og styres efter alle kunstens regler.

Dette skred består af små ændringer her og der. For det kan synes uskyldigt at opsætte læringsmål for det enkelte fag og skoleår. Det er jo bare en synliggørelse af de kompetencer, eleven/den studerende skal have?

Ja, men jeg vil påstå, at denne lille udvikling nærmere er en afvikling af den danske skoletradition, fordi den teknokratiserer og robotiserer en sektor, der burde være styret af mennesker med noget på hjerte.

Det er det grundlæggende tema for min blog.

Fortsættelse følger.

  • Comments(10)//blog.rentavle.dk/#post0